BCR va acorda credite de peste 1 miliard de lei prin noul plafon alocat in programul Prima Casa. Din noul plafon acordat de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru 15 banci finantatoare, 511 milioane de lei au revenit BCR.

Ca atare, BCR va acorda credite in valoare de aproximativ un miliard de lei, iar sumele pot fi folosite pentru achizitia sau constructia de locuințe prin programul Prima Casa. Suma maxima care poate fi acordata este de 66.500 de euro, pe o perioada de maxim 30 de ani.

Creditele vor avea o dobanda de 2% + ROBOR pe o durata de trei luni si avans minim de 5%.

Daca persoana care a primit aprobarea financiara nu a gasit inca locuinta pe care doreste sa o achizitioneze, odata ce creditul a fost aprobat, aceasta are 90 de zile la dispozitie de la semnarea ofertei de credit pentru a gasi o casa, potrivit bancii.

Fondurile alocate BCR reprezinta 26,5% din totalul celor puse la dispozitie de Ministerul Finantelor Publice pentru acest program.

BCR a acordat pana acum peste 58.000 de credite prin Programamul Prima Casa.

Până la ora actuală, peste 58.000 de case au fost finanțate de BCR prin acest program. În consecință, 1 din 4 români care au achiziționat o locuință cu ajutorul programului Prima Casă au apelat la serviciile BCR. Pe perioada derulării programului, acest credit şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri.

Exemplu de calcul oferit de BCR Prima Casa:

Credit: 160.000 lei
Perioada: 30 ani Dobanda: 2%+ROBOR3M (respectiv 4,09%) Comision evaluare imobil: 370 lei, inclusiv TVA Comision de gestiune FNGCIMM – 0,45% anual, calculat la valoarea garantiei Rata lunara: 772 lei (nu include comisionul de gestiune datorat FNGCIMM Valoare totala platibila: 284.652,81 lei Dobanda anuala efectiva (DAE): 4,41%

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)