Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut un plafon de 490 milioane lei in cadrul programului Prima Casa. Sumele pot fi folosite la achizitia oricarui tip de locuinta prin programul Prima Casa, se arata intr-un comunicat de presa remis de institutia de credit.

BCR estimeaza ca va acorda peste 7.500 de noi credite Prima Casa. “BCR a primit un plafon in valoare de 490 milioane lei pentru acordarea de garantii in cadrul programului Prima Casa 7. Preconizam ca vom utiliza integral plafonul alocat si vom avea nevoie de plafon suplimentar spre sfarsitul anului”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

BCR a acordat deja in cadrul programului Prima Casa 6 aproximativ 6.000 de credite, iar de la inceputul programului si pana in prezent, circa 38.000 de credite, in valoare de peste 6,3 miliarde lei.

Evolutia vanzarilor de credite ipotecare in 2014 a aratat o crestere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vanzarile prin programul Prima Casa, dar la finalul plafonului alocat Programului, evolutiile au indicat vanzari mai puternice pe Prima Casa.

Pe perioada derularii Programului, creditul Prima Casa si-a pastrat atractivitatea in special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scazut si conditii avantajoase de costuri.

BCR promoveaza, o oferta de top pentru creditul Prima Casa – indicele Robor la 3 luni + 2,3 marja pentru clientii cu virare salariu.

DAE = 4,13% pentru un credit in valoare totala de 160.000 lei, pe 30 de ani; dobanda variabila: 3,8% (ROBOR 3M + 2,3%); taxa de evaluare: 370 lei inclusiv TVA; rata lunara: 746 lei; valoare totala platibila: 275,536 lei.

Exemplul de calcul este orientativ, valabil in luna Februarie 2015 pentru clientii care isi primesc salariul in cont la BCR.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)