Indopate de lichiditate si acoperite de BNR, de-abia dupa cinci ani bancile au ajuns sa scoata cadavrele din bilanturi la suprafata. Dar acest cost a fost platit de economie si clienti scrie astazi Ziarul Financiar, analizand anuntul facut de BCR.

Sistemul bancar ar fi trebuit sa fie in fruntea relansarii economiei dupa criza. Dar din pacate este exact pe dos. De-abia acum bancile sunt fortate sa isi recunoasca cadavrele din bilanturile lor, iar companiile si populatia, clientii buni, platesc pentru acest lucru, pentru nerestructurarea bancilor timp de patru ani si acopera de la ei creditele neperformante ale bancilor, scrie ZF.

Nota de plata a curateniei sistemului bancar se anunta usturatoare: Erste a anuntat ca BCR reintra pe pierdere

Pentru al saselea an la rand, economia va fi trasa in jos de bancile care nu le-au dat nicio sansa multor clienti loviti de criza. Grupul austriac Erste, care controleaza cea mai mare banca de pe pia­ta, a readus Roma­nia pe radarul de risc al investitorilor si analistilor, dupa ce a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca BCR va reintra pe pierdere, iar in­tre­gul grup va inchide anul cu un re­zul­tat negativ record de pana la 1,6 mld. euro. Anuntul Erste contrazice brutal ima­ginea generala a unei economii iesi­te din criza, care prinde avant si tocmai se bucura de o perceptie externa fa­vora­bila, si vine sa spuna ca princi­pa­lul creditor din sistem tot nu este pregatit sa-si reia rolul de finantator, avand de suportat alte si alte costuri cu neperfor­mantele care vor depasi „considerabil“ rezultatul operational pe anul in curs, potrivit ZF.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)