BCR extinde la 10 ani perioada de dobanda fixa pentru creditele ipotecare Casa Mea, dobanda fiind de numai 5.95% pentru clientii care au sau vor avea cont de salariu/pensie la BCR, comisionul de analiza fiind ZERO, anunta banca intr-un comunicat de presa. Pentru clientii care nu au cont de salariu la BCR dobanda creste cu doar 0.2%.

”In ultimii ani BCR s-a concentrat pe eliminarea riscurilor asociate creditelor, respectiv fluctuatia cursului valutar si fluctuatia dobanzii. In masura in care oferim clientilor dobanzi fixe atractive acestia vor prefera sa se protejeze impotriva riscului de dobanda pe perioade cat mai lungi de timp. BCR a introdus mai intai dobanda fixa pe 3 ani, apoi pe 5 ani si acum facem un pas major si introducem dobanda fixa pe 10 ani. Peste 80% dintre clientii nostri au ales in 2014 creditul ipotecar Casa Mea cu dobanda fixa pe 5 ani. Avand in vedere perioada mare de acordare a creditelor ipotecare de pana la 30 ani, ne dorim sa oferim clientilor nostri predictibilitate pe o perioada cat mai lunga de timp. De aceea, incepand cu aceasta luna, le oferim clientilor posibilitatea sa cunoasca inca de la momentul cand iau creditul cat vor plati lunar pentru urmatorii 10 ani. Aceasta este o oferta unica pe piata din Romania si suntem convinsi ca in timp va deveni o varianta preferata de catre clientii nostri”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate, BCR.

BCR este prima banca din Romania care a luat decizia ca, incepand din luna octombrie 2012, sa acorde credite numai in moneda in care clientii realizeaza venitul.

EXEMPLU DE CALCUL

Exemplu de calcul pentru un credit Casa Mea in valoare totala de 160.000 lei, pe 30 de ani: DAE = 6,14% dobanda fixa 10 ani 5.95% ulterior variabila: 5,96%/an (ROBOR 6M + 3,95%); comision de analiza ZERO lei; cost evaluare apartament: 370 lei; valoare totala platibila: 344.046,47 lei, cost total credit: 184.046.47 lei. Exemplu valabil in luna ianuarie 2015 pentru clientii care incaseaza salariul la BCR.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)