BCR este Banca Oficiala a Capitalei Europene a Tineretului, Cluj-Napoca 2015, dupa incheierea protocolului cu Federatia SHARE Cluj-Napoca, organizatia non-guvernamentala responsabila de coordonarea proiectului, si avand sustinerea Primariei Municipiului Cluj-Napoca.

“Salut prezenta celei mai mari banci comerciale din Romania intr-un proiect dedicat tinerilor, categorie care poate in acest moment are cea mai mare nevoie de sustinere. Sunt convins ca prin prestanta, prin posibilitatile de mediatizare si prin proiectele pe care le vor dezvolta alaturi de echipa Capitalei Europene a Tineretului, acest parteneriat va contribui semnificativ la cresterea vizibilitatii Clujului, a Romaniei si la dezvoltarea sectorului de tineret“ a declarat Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

“Imi face o deosebita placere sa constat ca, pentru un partener economic transnational, multiculturalismul si multilingvismul nu sunt doar demersuri firesti, ci si resurse, ceea ce imi doresc si pentru Cluj-Napoca. in afara de sustinerea financiara, am primit o sustinere extraordinara pe idei de proiecte creative si inovatoare” a declarat doamna Viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath.

Contributia BCR in cadrul proiectului va consta in sustinerea financiara a proiectelor dezvoltate de catre initiatorii proiectului, in promovarea la nivel national si international a proiectului Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeana a Tineretului, precum si in dezvoltarea unor proiecte proprii.

Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail BCR: “Platformele de tineret sunt motorul progresului, mobilizand laolalta resurse, comunitati si principii valorice. De aceea este important sa le sustinem, sa le incurajam si sa le promovam. Pozitia de Banca Oficiala a Cluj-Napoca – Capitala Europeana a Tineretului 2015 ne onoreaza, dar ne si obliga sa investim si sa rasplatim increderea acordata BCR”.

In cadrul parteneriatului, BCR va sprijini si excelenta academica prin parteneriate cu cele mai mari institutii de invatamant superior din Cluj-Napoca, pentru dezvoltarea unor proiecte de crestere a nivelului de angajabilitate al tinerilor.

Sergiu Manea, Vicepresedinte Corporate BCR: “La Cluj-Napoca si peste tot in Romania, tinerii investesc in creativitate, tehnologie, inovatie sociala, schimband astfel lumea. La Cluj-Napoca si peste tot in Romania, BCR investeste in valori si in convingerea ca putem demonstra forta noastra in Europa. Modelul Cluj-Napoca – Capitala Europeana a Tineretului 2015 este un cluster de inovare sociala din toate punctele de vedere, un model cultural pe care cred ca il putem exporta cu succes”.

Printre actiunile pe care BCR le va intreprinde se numara:

– Sustinerea prin promovarea la nivel national – in unitatile BCR si in campanii de comunicare in mass-media.

– Cofinantarea unor proiecte comunitare derulate de tinerii clujeni.
– Desfasurarea de proiecte speciale in principalele centre universitare din Romania

– Promovare la nivel international – prin sucursalele bancilor care fac parte din Grupul Erste.

– Organizarea unor evenimente speciale pentru comunitatea de tineri antreprenori.

“Iata ca pe langa municipalitate avem un nou partener, unul puternic, care de astazi este Banca Oficiala a Capitalei Europene a Tineretului. Apreciem foarte mult faptul ca BCR nu vine in sprijinul sectorului de tineret numai din perspectiva financiara, ci si prin implicare in domeniile educatie si antreprenoriat. Ne dorim ca acest acord sa devina un model si pentru alte entitati din sfera private si non-guvernamentala.” a declarat Mihai Pop, vicepresedinte Federatia Share Cluj-Napoca.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)