BCR a realizat, in anul 2012, operatiuni de factoring in valoare de aproape 530 mil EUR, in crestere cu aproximativ 45% fată de anul 2011.

“Anul 2012 a fost un an in care am inregistrat evolutii foarte bune in ceea ce priveste volumele finantate si numărul de clienti ce au apelat la serviciile de factoring. Motorul principal al cresterii a fost reprezentat de către factoring-ul fără regres. Baza de clienti a crescut cu mai mult de 100%, comparativ cu 2011, iar acest lucru s-a datorat atat cresterii volumelor finantate prin factoring, cat si imbunătătirii substantiale a produselor si servicilor oferite de BCR. Avand in vedere situatia economică actuală, apreciem că majoritatea clientilor se vor indrepta in continuare către factoring-ul fără regres, acesta oferind pe langă finantare si confortul asigurării respectivelor creante de către bancă. Factoring-ul are un potential foarte mare de crestere in viitor, iar BCR se va axa in continuare pe dezvoltarea de noi produse si servicii de factoring”, a declarat Valentin Galatanu, director executiv adjunct Tranzactii Bancare, BCR.

BCR oferă clientilor o solutie de finantare pe termen scurt pe bază de facturi, fără garantii materiale, destinată companiilor care livrează marfă/prestează servicii in baza unor contracte sau comenzi ferme  incheiate cu clienții, cu plată la termen. Apeland la factoring, clientii pot beneficia de un set complex de servicii ce includ finantare imediată pentru mărfuri livrate/servicii prestate, urmărirea incasării si evidenta facturilor, dar, cel mai important, de acoperirea riscului de neplată a debitorilor.

BCR deruleaza tranzactii de factoring intern si de export, cu si fără regres, incluzand toată gama de servicii de factoring: finantare (pană la un procent de 100% din valoarea facturilor, in limita plafonului de factoring aprobat), administrarea facturilor (prin gestionarea creantelor cesionate in sistemul informatic specializat, cu accesul clientilor la o serie de informatii si rapoarte), colectarea facturilor de la debitori, precum si asigurarea riscului de neplată al debitorilor.

Banca Comerciala Romana derulează servicii de factoring din anul 1999, fiind membru al organizatiei internationale de factoring – Factors Chain Intenational.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)