Banca Europeana pentru Investitii (European Investment Bank – EIB) acorda BCR Leasing un imprumut de 15 milioane Euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), a intreprinderilor cu capitalizare medie si a entitatilor publice din Romania care implementeaza proiecte in industrie, servicii si infrastructura.

Imprumutul de 15 milioane Euro acordat BCR Leasing IFN S.A reprezinta o prima transa dintr-o linie de credit totala de 75 milioane Euro convenita cu EIB.

Acest imprumut se inscrie in strategia prioritara a EIB de a sprijini IMM-urile din Europa, in mod special in actualul context economic dificil. in acest scop, EIB isi uneste fortele cu institutii financiare bine consolidate, precum BCR Leasing, care cunosc piata locala si care numara printre clientii lor intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi cu capitalizare medie si entitati publice.

In particular, IMM-urile vor fi sprijinite in activitatea de achizitie, renovare sau extindere a activelor corporale (cu exceptia terenurilor), de investitii in cercetare si dezvoltare, de consolidare a retelelor de distributie pe pietele nationale sau pe alt piete din UE si in acoperirea cerintelor de capital de lucru pe termen mediu si lung pentru finantarea activitatilor comerciale obisnuite.

Entitatile din sectoarele publice care intreprind investitii in infrastructura la scara mica si medie sau investitii comunitare sustenabile vor fi eligibile pentru a beneficia de asistenta in scopul imbunatatirii serviciilor publice in domeniul transportului, energiei, deseurilor, telecomunicatiilor, apei, sanatatii, educatiei si locuintelor sociale.

Dl. Mihai Tanasescu, vicepresedinte EIB responsabil pentru  Romania, a declarat: “Fondurile EIB vor fi disponibile cu ajutorul unui nou intermediar al EIB – BCR Leasing – in vederea facilitarii accesului IMM-urilor, intreprinderilor cu capitalizare medie si municipalitatilor la finantari pe termen lung. Noua facilitate va consolida asistenta acordata de EIB catre IMM-uri si intreprinderi cu capitalizare medie si va sprijini competitivitatea si productivitatea acestora. Dat fiind ca aceste entitati reprezinta motorul economiei romanesti, aceasta operatiune va avea un impact pozitiv asupra perspectivelor de crestere economica si de creare a locurilor de munca”.

Dl. Bogdan Speteanu, CEO al BCR Leasing, a remarcat: “Finantarea noastra are o stransa legatura cu economia reala si cu sectorul de productie. Noi avem convingerea ca dezvoltarea resurselor financiare pe care am intreprins-o impreuna cu EIB va ajuta firmele locale si utilitatile publice sa devina mai eficiente, inovatoare si competitive. Depunem toate eforturile pentru a oferi servicii inteligente de intermediere financiara in scopul sprijinirii economiei romanesti in ansamblu si al sprijinirii societatii in realizarea nivelului de dezvoltare al UE.

imprumutul EIB catre BCR Leasing este acordat in baza Planului Comun IFI pentru Dezvoltare in Europa Centrala si de Sud-Est, care este destinat sa imbunatateasca accesul la finantari pe termen lung pentru IMM-urile din Europa in vederea ameliorarii efectelor crizei financiare.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)