De la Ora 11.00, BCR reia ora de educatie financiara. De Ziua Mondială a Economisirii, peste 12.000 de copii și tineri din toată țara vor participa simultan la o oră de educație financiară, susținută de Profesorii de la Școala de bani în școli, licee și facultăți.

In 2018 BCR organiza, pentru prima data, cea mai mare lecţie de educaţie financiară din lume ce a devenit record mondial.

“Astăzi ea sa devina normalitate – parte din viata noastra zilnica. Intelegerea banilor si a felului in care ei se duc sau se multiplica e o cale directa si garantata catre o viata mai buna”, declara Nicoleta Deliu,

In luna octombrie, declarată de BCR “Luna Educației Financiare” , Sergiu Manea, CEO BCR și Dana Demetrian, Vicepreședinte BCR, au susținut ateliere în facultăți. Iar miza băncii este ca 50.000 de cursanți sa treacă prin lecțiile de educație financiară de la Școala de Bani, în luna octombrie.

În 2018, România a obținut prin BCR titlul GUINNESS WORLD RECORDS pentru cea mai mare lecție de educație financiară din lume

După un maraton desfășurat în întreaga țara, BCR a primit confirmarea. 13.230 de oameni au participat la cea mai mare lecție de educație financiară organizată de BCR cu ocazia Zilei Internaționale a Economisirii. 300 de profesori au tinut cursuri simultan în cele 61 de locații din 25 de orașe partenere.

De Ziua Mondială a Economisirii, Sergiu Manea, CEO BCR, a jucat rolul de profesor de educație financiară pentru studenții de la ASE

Sergiu Manea, in cadrul lectiei sustinuta la ASE: Toți avem obiective, dar nu toate pot fi îndeplinite.

O tema dezbatută intens cu studenții din ASE este cea legată de nevoi versus dorințe. Sergiu Manea explică:

“Știți care este diferența dintre cele două? Este vorba de “regula zgârcitului”. Cum o aplicăm? Puneți dorința sau dorințele pe hârtie, dormiți o noapte și astfel aveți timp de gândire… cel puțin o noapte și apoi mă întreb: e nevoie sau dorință? Aș putea să fac altceva cu acei bani? Astfel, decizia apare duă o analiza, nu un impuls”.

Iar concluzia șefului BCR: “Întârziați satisfacția nevoii imediate astfel încât să nu se trasfere într-un impuls.”

Nicoleta Deliu le-a vorbit studenților despre regula 50/30/20

Nicoleta Deliu, coordonatorul programului național “Școala de bani” le-a vorbit studenților despre relaxarea financiară ce poate fi atinsă cu ajutorul regulei 50/30/20

Ce spune regula pe care studenții din ASE au recunoscut că nu au auzit de ea? Regula te ajută să-ți gestionezi mai bine banii din bugetul lunar.

“50% trebuie să se duca pe nevoi de viață. Există tentația de a cheltui mult mai mult decât ne permitem. Dacă nu înțelegi cât de mult te poti îndinde din punct de vedere financiar – o să-ți fie foarte greu să nu fii stresat financiar.

30% pot fi cheltuiți pe dorințe. Aici fiecare decide ce este pentru el o dorință, însă trebuie ca fiecare sa fie sincer cu el.

Iar cei 20% rămași ar trebui să meargă în economisire. Toți ne plângem că nu câștigăm suficient pentru a economisi. Ar trebui să ne raportam la veniturile noastre procentual și nu în sume brute, ne va fi mult mai ușor să economisim astfel” a explicat Nicoleta Deliu.

Citeste si

România a obținut titlul GUINNESS WORLD RECORDS pentru cea mai mare lecție de educație financiară din lume

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)