Prima banca din sistemul bancar romanesc lanseaza “banking in lei”. Dupa ce acum cateva zile anunta acordarea de credite in lei prin Programul Prima Casa iar apoi anunta ca va finanta companiile doar in moneda in care incaseaza, astazi banca anunta ca renunta la creditele in euro. Cu alte cuvinte, banca se incadreaza in directivele BNR si va acorda doar credite in lei, exceptie fac cei care incaseaza veniturile in euro, demonstrabil.

BCR isi adapteaza oferta de creditare la tendintele pietei si ale cadrului de reglementare privind protejarea clientilor, lansand o noua oferta de imprumuturi garantate in lei destinata cumpararii, modernizarii sau constructiei de locuinte (Casa Mea) ori pentru nevoi personale (Maxicredit).  Noua oferta de credite asigura clientilor BCR protectie maxima impotriva fluctuatiilor cursului de schimb; impotriva riscurilor de crestere a dobanzilor pe termen mediu banca ofera clientilor posibilitatea de a accesa credite cu dobanda fixa pe o perioada de 5 ani.

“Facem un pas important, in acelasi timp indraznet si necesar, de a acorda credite pentru casa numai in lei. Multi clienti considera creditul ipotecar in valuta mai ieftin, dar pe termen lung ne asteptam la costuri totale semnificativ mai reduse la creditele in lei comparate cu cele in euro, tinand cont in special de tendinta de crestere a indicelui EURIBOR de la nivelul minimului sau istoric din prezent, dar si de impactul semnificativ pe care fluctuatiile valutare il au asupra costurilor unui credit”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

Creditele garantate in lei de la BCR pot fi accesate pe o perioada de maxim 30 de ani, iar comisioanele de analiza si de administrare a creditului sunt zero. BCR finanteaza pana la 85% din valoarea garantiilor aduse – sunt acceptate in garantie si imobile care apartin altor persoane (sot/sotie, parinti, frati/surori etc.) – iar clientii au posibilitatea de a prezenta pana la 3 coplatitori. Dobanda este stabilita in functie de raportul dintre suma creditului si valoarea garantiei, iar clientii care primesc salariul intr-un cont BCR beneficiaza de reducere la dobanda standard.

Pe toata perioada creditului, BCR ofera gratuit asigurarea facultativa pentru locuinta la OMNIASIG.

“Din ce in ce mai multe tranzactii imobiliare se fac in lei deoarece tot mai multi clienti simt nevoia de a elimina riscul de curs valutar manifestat destul de vizibil in ultima perioada. Cumparatorii stiu ca pot stabili moneda in care se realizeaza tranzactia, si de aceea mizam pe o crestere importanta a pietei creditelor ipotecare in lei”, a explicat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

BCR mizeaza in promovarea noii oferte pe intreaga retea de unitati BCR, serviciile de banking prin telefon – Alo 24 banking si, in mod special, pe reteaua de 30 de Centre Imobiliare in cadrul carora banca ofera consultanta specializata si oferte imobiliare speciale disponibile prin intermediul parteneriatelor cu jucatori importanti ai pietei imobiliare (dezvoltatori, constructori, agentii imobiliare, intermediari de credite).

Creditele garantate in Euro vor fi disponibile doar pentru clientii care realizeaza venituri in EUR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)