BCR a lansat primul program de Mindfulness Financiar din România, în parteneriat cu psihoterapeutul Gaspar Gyorgy.

Ce primești? Urmează 21 de zile de deblocare emoțională și financiară, în care vei învăța să faci alegeri financiare inteligente.

Realizat în colaborare cu psihoterapeutul Gaspar Gyorgy şi structurat în 21 de paşi uşor de parcurs, programul este primul de acest gen din România. Prin intermediul lui, cei care-l parcurg vor înţelege cum pot să ajungă la un comportament financiar mai conştient şi echilibrat, menţionează banca într-un comunicat.

Gaspar Gyorgy: #MindfulnessFinanciar, un instrument psihologic și economic prin care-ti poti redobândi senzația de putere personală în relația cu banii

“Dezvoltarea unei perspective sănătoase (sau, mai bine spus, conștiente) asupra legăturii pe care o avem cu banii nu este o treabă ușoară – pentru că ne este atât de frică să abordăm această relație, încât am prefera să o lăsăm intactă toată viața. Doar că, din păcate, costurile unei asemenea alegeri le plătim extrem de scump – pierzând cantități prețioase de iubire, satisfacții, împliniri și fericire.

De aceea, împreună cu Școala de bani de la BCR, am pus bazele unui program de #MindfulnessFinanciar menit să le ofere oamenilor un instrument psihologic și economic, în același timp, prin care-și pot redobândi senzația de putere personală în relație cu banii și de control asupra propriilor comportamente care pot duce la fericire și împlinire.

Programul de Mindfulness Financiar (este gratuit) cuprinde atât explicații științifice, cât și multe exemple și exerciții de autocunoaștere menite să ne îmbunătățească legătura cu propria persoană și să ne elibereze de limitările inconștiente pe care le avem în relația cu banii”, explica psihoterapeutul Gaspar Gyorgy.

#MindfulnessFinanciar: Cum iți vindeci relaţia cu banii, în 21 de paşi

Programul este format din 21 de paşi zilnici, gândiţi sub forma unor lecţii ce oferă informaţii care să-i familiarizeze cu subiectul pe cei care îl parcurg, dar şi exerciţii practice, pentru o mai bună înţelegere a subiectelor prezentate. Potrivit băncii, Mindfulness se referă la starea de prezenţă conştientă, la concentrarea atenţiei pe momentul prezent, intenţionat, şi eliminând judecata critică. “Aplicat în gestionarea relaţiei cu banii, acesta permite dobândirea unei mai bune înţelegeri a propriilor acţiuni şi gânduri, dar şi dezvoltarea abilităţilor care duc la realizarea unor alegeri financiare inteligente”, se menţionează în comunicat.

Printre temele incluse în program se numără: identificarea tipologiilor financiare; banii şi ruşinea; shoppingul emoţional; legătura dintre generozitate şi bunăstare financiară; legătura dintre economii şi empatie.

Potrivit băncii, programul este parte a proiectului Şcoala de Bani, lansat în urmă cu patru ani, prin care BCR susţine educaţia financiară din România, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor. Din luna noiembrie, site-ul www.scoaladebani.ro este accesibil într-o versiune nouă şi îmbunătăţită, menită să uşureze accesul la informaţii, exerciţii şi sfaturi utile pentru toţi cei ce doresc să îşi dezvolte inteligenţa financiară.

“Cum putem dezvolta o relaţie sănătoasă cu banii? Ce înseamnă să ai o atitudine conştientă când vine vorba de finanţele tale? Cum poţi fi mai inteligent financiar şi în acelaşi timp ancorat în prezent? Sunt întrebări pe care ni le-am pus mulţi dintre noi, mai ales în această perioadă. Şi pentru că mereu ne dorim să oferim răspunsuri, am decis să îmbinăm experienţa BCR în finanţe cu experienţa psihologului Gaspar Gyorgy în mindfulness şi să lansăm un program unic în România: Mindfulness financiar: Un program de educaţie financiară în 21 de paşi”, a declarat Nicoleta Deliu-Paşol, coordonatoarea proiectului Şcoala de Bani BCR.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)