BCR ofera posibilitatea fermierilor sa obtina in avans credite de pana la 90% din valoarea subventiilor pe care urmeaza sa le incaseze de la APIA iar rambursarea creditului, atat principalul cat si dobanzile aferente, se poate face intr-o singura transa, la scadenta.

Subventiile se acorda in cadrul Schemei de plata unica pe suprafata (SAPS) 2014 cu dobanzi atractive care nu depasesc ROBOR 6M + maxim 4% p.a cat si comisioane aferente creditului de maximum 1% p.a.

„Pentru a simplifica procesul de acordare al acestor credite pentru fermierii care incep deja pregatirea culturilor de toamna, BCR a redus termenul de acordare al banilor, pana la maxim 3 zile lucratoare de la depunerea documentatiei. Totodata, un alt avantaj major adus produsului fata de programul anterior este eliminarea obligativitatii de prezentare a unor garantii suplimentare in cazul creditelor de pana la 300.000 lei, in afara cesiunii in favoarea bancii a subventiei pe care o au de incasat de la APIA. De asemenea, specific acestor credite este posibilitatea rambursarii creditului intr-o singura transa, la scadenta, din incasarea subventiei, fara perceperea lunara a dobanzilor. Astfel, agricultorii sunt scutiti de plata lunara a dobanzilor pe parcursul perioadei de creditare, putand astfel folosi resursele financiare proprii cu scopul reinvestirii acestora in vederea imbunatatirii si cresterii suprafetei cultivate”, a declarat Magda Sandulescu – Director Executiv Managementul Segmentelor Retail, BCR.

BCR ofera aceste imprumuturi producatorilor agricoli, persoanelor fizice autorizate sau persoanelor juridice care prezinta Adeverinta de inregistrare fermier emisa de APIA prin care se confirma eligibilitatea acestora la obtinerea finantarii.

Beneficiari de subventii APIA se pot adresa oricarei unitati din reteaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de credit.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)