BCR a obtinut un plafon suplimentar in cadrul programului Prima Casa prin realocarea sumelor neutilizate destinate achizitiilor de locuinte construite de ANL. Astfel, banca poate acorda credite noi in valoare de aproximativ 136 milioane lei. Sumele astfel realocate pot fi folosite la achizitia oricarui tip de locuinta prin programul Prima Casa.

BCR estimeaza ca va acorda circa 1.000 de noi credite Prima Casa, pana la mijlocul lunii octombrie.

BCR a acordat deja in cadrul programului Prima Casa 6 aproximativ 3.700 de credite, iar de la inceputul programului si pana in prezent, circa 35.000, in valoare de aproximativ 1,9 miliarde de EUR.

Evolutia vanzarilor de credite ipotecare a aratat o crestere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vanzarile prin programul Prima Casa, insa, ca de obicei la finalul plafonului alocat Progamului, evolutiile recente indica vanzari mai puternice pe Prima Casa.

BCR promoveaza, in continuare, o oferta de top pentru creditul Prima Casa – indicele Robor la 3 luni + 2% marja pentru clientii cu virare salariu.

DAE = 4,63% pentru un credit in valoare totala de 160.000 lei, pe 30 de ani; dobanda variabila: 4,28% (ROBOR 3M + 2%); taxa de evaluare: 370 lei inclusiv TVA; rata lunara: 822 lei; valoare totala platibila: 291.853 lei.

Exemplul de calcul este orientativ, valabil la data de 08 Septembrie 2014 pentru clientii care isi primesc salariul in cont la BCR

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)