BCR a primit o suplimentare de 45 milioane de euro pentru programul Prima Casa, fonduri pe care intentioneaza sa le acorde clientilor sub forma de credite in lei, dupa ce legislatia privind acest program va permite bancilor completarea si modificarea ofertelor de finantare. Ieri,  banca ea anuntat ste gata sa dea credite „Prima Casa“ in lei cu marja maxima acceptata de stat de 2,5% peste Robor la 3 luni (de 5,75% pe an in prezent). “Oferta este definitivata, suntem gata sa pornim, ne dorim o creditare sustenabila”, anunta Ioana Mihai, sef departament Credite Garantate, BCR, la ZF Live.

“Optiunea noastra  de a continua creditarea in cadrului Programului Prima Casa in moneda nationala urmeaza atat recomandarile Bancii Nationale a Romaniei cu privire la incurajarea creditarii in lei, cat si dorintele clientilor, ale caror solicitari de creditare in moneda nationala sunt tot mai numeroase, pe fondul unei tot mai mari popularizari a riscului valutar asumat in cazul imprumuturilor in alta moneda decat cea in care realizeaza venitul”, afirma saptaman trecuta Ioana Mihai, sef departament Credite Garantate, BCR.

BCR a acordat, pana in prezent, circa 30.000 de credite in cadrul Programului Prima Casa, in valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)