BCR va reveni pe profit in acest an, insa estimarile precise sunt dificile din cauza impactului situatiei economice din Romania, a declarat directorul general al Erste Group, Andreas Treichl, mentionand ca sefii subsidiarei romanesti nu vor primi un bonus special pentru asta, potrivit Mediafax. “Ne asteptam ca BCR sa revina la profitabilitate in acest an. Intrucat modelul nostru de afaceri este strans legat de evolutia economiei, este prea devreme sa oferim estimari precise”, a declarat Treichl intr-o discutie cu analistii si investitorii.  intrebat daca grupul va recompensa suplimentar conducerea BCR pentru imbunatatirea rezultatului in acest an, seful Erste a afirmat ca nu vor fi acordate bonusuri speciale.

Erste inregistreaza deja primele semne pozitive ale programelor ample initiate la diviziile din Ungaria si Romania, a spus el. Programele s-au concentrat pe aspecte precum imbunatatirea calitatii portofoliului de credite in Romania si cresterea bazei de clienti in Ungaria, a adaugat seful grupului. Ambele programe includ si imbunatatirea structurii de costuri a bancilor. Afacerile din Ungaria vor fi afectate in acest an de taxe si vor avea nevoie de mai mult timp decat operatiunile din Romania pentru a reveni pe profit, a spus Treichl.

Grupul BCR a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 1,2 miliarde lei (277 milioane euro), pe fondul majorarii cu 68,2% a costului cu provizioanele, la 3,62 miliarde lei (813,3 milioane euro), in conditiile in care rezultatul operational a fost de 2,35 miliarde lei, apropiat de nivelul din 2011. Rezultatul negativ anual reprezinta o premiera pentru BCR, desi dupa debutul crizei financiare banca a mai inregistrat pierderi trimestriale sau semestriale.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)