BCR a obtinut un plafon suplimentar in cadrul programului Prima Casa in valoare de 138 milioane lei. Sumele pot fi folosite la achizitia oricarui tip de locuinta prin programul Prima Casa. BCR estimeaza ca va acorda peste 1.500 de noi credite Prima Casa.

“BCR a primit noi fonduri in cadrul programului Prima Casa in valoare de 138 milioane RON si care reprezinta peste o treime (aproape 35%) din plafonul suplimentar de 400,5 milioane de lei alocat de catre Ministerul Finantelor Publice pentru acordarea de garantii in cadrul programului Prima Casa 6. Valoarea plafonului suplimentar obtinut de catre BCR reflecta faptul ca am reusit in cadrul Programului sa contribuim la realizarea visului de a achizitiona prima locuinta pentru una din trei familii care au cumparat un imobil prin credit Prima Casa. Desi mai sunt mai putin de doua luni pana la finalul anului, iar plafonul suplimentar este alocat pentru 2014, ne asteptam la o accelerare a numarului de solicitari de credite Prima Casa si de aceea preconizam ca vom utiliza integral plafonul alocat pana la sfarsitul acestui an”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

BCR a acordat deja in cadrul programului Prima Casa 6 aproximativ 5.400 de credite, iar de la inceputul programului si pana in prezent, circa 36.700 de credite, in valoare de peste 6,1 miliarde lei.

Evolutia vanzarilor de credite ipotecare a aratat o crestere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vanzarile prin programul Prima Casa, insa, ca de obicei la finalul plafonului alocat Programului, evolutiile recente indica vanzari mai puternice pe Prima Casa.

Pe perioada derularii Programului, creditul Prima Casa si-a pastrat atractivitatea in special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scazut si conditii avantajoase de costuri.

BCR promoveaza, in continuare, o oferta de top pentru creditul Prima Casa – indicele Robor la 3 luni + 2% marja pentru clientii cu virare salariu.

DAE = 4,41% pentru un credit in valoare totala de 160.000 lei, pe 30 de ani; dobanda variabila: 4,07% (ROBOR 3M + 2%); taxa de evaluare: 370 lei inclusiv TVA; rata lunara: 770 lei; valoare totala platibila: 284.539 lei.

Exemplul de calcul este orientativ, valabil la data de 10 Noiembrie 2014 pentru clientii care isi primesc salariul in cont la BCR

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)