Ameropa a semnat o facilitate de credit tip revolving multivalută în valoare de 324 milioane euro cu un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română SA (BCR) și Raiffeisen Bank SA în calitate de aranjori principali mandatați inițiali, bookrunners și bănci de structurare, împreună cu ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București și UniCredit Bank S.A., în calitate de aranjori principali mandatați și creditori.

BCR a acționat și în calitate de agent de facilitate și garanții, precum și agent de documentație.

Facilitatea, a cărei maturitate poate fi extinsă până la trei ani, va fi folosită de Azomureș SA, Ameropa Grains SA și Chimpex SA pentru a consolida structura datoriilor financiare și a majora valoarea acestora prin refinanțarea facilităților bilaterale existente și finanțarea noilor nevoi de capital de lucru. Facilitatea este compusă din două tranșe, o facilitate de credit tip revolving și o tranșă care poate fi utilizată sub formă de facilități auxiliare în scopuri diverse, inclusiv facilitați de tip ovedraft, scrisori de garanție si acreditive.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat în calitate de consultant legal pentru creditori, în timp ce Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) a acționat în calitate de consultant legal pentru Ameropa.
Acest credit sindicalizat oferă multiple posibilități de utilizare pentru a răspunde eficient nevoilor viitoare ale Ameropa în Romania și pentru a-i susține dezvoltarea.

“Suntem foarte încântați că am semnat cu succes aceasta nouă facilitate. În plus față de refinanțarea liniilor existente într-o unică facilitate sindicalizată, aceasta permite entităților din România ale grupului Ameropa să-și mărească substanțial capacitățile de finanțare bancară.

Succesul acestei tranzacții demonstrează calitatea ridicată a operațiunilor grupului în România și relațiilor sale strânse cu băncile, fiecare dintre acestea fiind și creditorii grupului la nivel global”, spune Andreas Zivy, președinte al Grupului Ameropa.

Fondată în 1948, Ameropa este o companie elvețiană de producție și import export în domeniul cerealelor și îngrășămintelor.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)