Scaderea ratingului BCR de catre Moody’s la “Ba1” are un impact limitat, deoarece banca beneficiaza de o lichidate solida, sustinuta de o baza de depozite stabila si consistenta, de pozitia de lider de piata si de sprijinul grupului Erste, transmite BCR. “Modificarea ratingului are un impact limitat asupra BCR, intrucat banca beneficiaza de lichiditate solida, sustinuta de cea mai mare si mai stabila baza de depozite din Romania. BCR ramane liderul pietei in ceea ce priveste atragerea de depozite (+2,6% crestere anuala) si acordarea de credite, astfel ca banca dispune de toate mijloacele pentru a sprijini cresterea economica a Romaniei”, se arata intr-un scurt comunicat care prezinta pozitia bancii fata de decizia anuntata joi dimineata de Moody’s.

BCR a continuat in acest an sa-si consolideze pozitia de lider, cu o cota de piata de 20% dupa active, iar portofoliul de credite a continuat sa creasca, in pofida cererii “destul de firave”, precizeaza institutia. Totodata, BCR dispune de sprijinul grupului Erste, care si-a crescut expunerea pe Romania cu aproape 2 miliarde euro din martie 2009, la 8,5 miliarde euro, noteaza banca.

La randul lor, oficialii Raiffeisen Bank considera ca decizia Moody’s nu reflecta deloc evolutia pozitiva si rezultatele financiare foarte bune inregistrate  de banca, an de an. ”Tinand cont de baza noastra solida de capital si indicatorii de lichiditate foarte buni, aceasta decizie de rating nu va afecta in nici un fel activitatea noastra de zi cu zi. Raiffeisen Bank International, actionarul nostru majoritar, care la ultima revizie a obtinut cel mai bun rating dintre grupurile bancare austriece, sustine puternic dezvoltarea operatiunilor din Romania”, subliniaza conducerea Raiffeisen Bank.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)