“Este normal ca oamenii și companiile să se întrebe despre ce urmează, dar sistemul bancar este solid și rezistent pentru a găsi soluții pe termen scurt și pe termen lung. Băncile românești au experiența unei crize prin care au trecut și au învățat lecții valoroase, iar soluțiile le vom găsi împreună. Apelul nostru este la calm și la rațiune pentru că așa vom găsi cele mai bune soluții, eficiente și sustenabile pe termen lung”, precizează reprezentanții BCR într-un punct de vedere formulat la solicitarea publicației online www.BankingNews.ro.

BCR este o instituție cu un portofoliu de credite complex și multe categorii de clienți și produse. Banca are o experiență extinsă în ceea ce privește măsurile de sprijin a clienților cu credite, pe care o aplică din 2010, de când a oferit suport pentru mai bine de 200.000 de clienți. Indiferent de COVID 19, în funcție de situația individuală, BCR are soluții concrete de reorganizare financiară a relației cu banca:
• perioadă de grație de trei luni la plata ratelor de credit,
• reducerea ratei la credit pe o perioadă limitată de timp,
• extinderea perioadei de derulare a creditului, pentru a diminua suma lunară de plată.

În cazul întreprinderilor mici și mijlocii, în linie cu autoritățile de reglementare, BCR va prelungi facilitățile de creditare pentru capital de lucru care au scadență până la sfârșitul lunii iunie, astfel încât să le ajute să își desfășoare activitatea normal în această perioadă dificilă.

”Repetăm apelul la calm și la pregătirea unor soluții sistemice, alături de autoritățile legislative și de reglementare, asociații patronale și asociații de clienți. Vom lucra împreună cu clienții noștri pentru a găsi măsuri adecvate și personalizate pentru fiecare caz în parte, care să asigure o relație normală și în viitor, fără a genera costuri nesustenabile sau alte probleme pentru aceștia. Este foarte important să gândim pe termen lung soluții pentru întreaga economie românească – în special soluții pentru IMM-uri, pentru siguranța locurilor de muncă, pentru strategii și măsuri concrete de reziliență economică. Aceasta va fi provocarea pe termen lung. Pe termen scurt vom depăși epidemia, pe termen lung va trebui să începem să ne pregătim cu sprijin masiv pentru întreaga economie”, au mai menționat pentru www.BankingNews.ro oficialii BCR.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)