BCR a scazut dobanda pentru creditul ipotecar Prima Casa prin reducerea marjei de dobanda de la 2,5% la 2.2% pentru clientii care nu vireaza salariul intr-un cont BCR, dobanda finala fiind de numai 4.62%. “BCR continua sa aiba cea mai buna oferta pentru clientii care isi incaseaza sau vor incasa salariul la BCR, marja de dobanda fiind de 2%/an, iar dobanda de 4.42%/an”, afirma oficialii bancii.

“La inceputul lunii august, sarbatorim 5 ani de la acordarea primului credit Prima Casa de catre BCR. Chiar daca a suferit o serie de ajustari de-a lungul timpului, programul Prima Casa a ajutat numeroase familii sa se mute in prima lor locuinta, intr-o perioada in care economia avea nevoie de sprijin. Am redus dobanda pentru a fi mai atractivi pentru clientii care inca nu tranzactioneaza cu BCR și le oferim astfel, șansa de a se convinge ca serviciile impreuna cu expertiza noastra in Program fac oferta pentru creditul Prima Casa imbatabila”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate.

Din august 2009, BCR a acordat credite in valoare de peste 5.5 miliarde RON in cadrul Programului Guvernamental Prima Casa si a ajutat aproximativ 34.000 de familii sa isi achiziţioneze prima locuinta. Cele mai multe credite au fost contracte de clienti din București (peste 40%).

Criterii de eligibilitate pentru Prima Casa 6 in lei

Poate beneficia de creditul Prima Casa 6 orice persoana fizica care nu deţine in proprietate exclusiva sau impreuna cu soţul ori soţia, nicio locuinţa, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care deţine in proprietate exclusiva sau impreuna cu soţul ori soţia cel mult o locuinţa, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafaţa utila mai mica de 50m².

Primul pas pe care trebuie sa il faca o persoana care doreste sa achiziţioneze o locuinţa prin programul Prima Casa este sa vina la banca, chiar daca nu a gasit inca locuinţa de care are nevoie. Consilierii BCR ii vor prezenta detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimata preliminara a creditului si rata lunara de plata. Creditul poate fi aprobat financiar inainte de gasirea imobilului, clientul avand la dispozitie 120 de zile in care sa se hotarasca ce locuinta dorește.

Exemplu de calcul iulie 2014:

 

                          CreditComision

PRIMA CASĂ

Clienţi cu virare salariu

(clienţi care îşi încasează salariul într-un cont la BCR)

Clienţi standard

 

Valoare totală credit

150.000 RON

150.000 RON

Perioadă de acordare

Maxim 30 ani

Maxim 30 ani

Dobânda

4,42%/an variabila

(ROBOR 3M + 2%)

4,62%/an

(ROBOR 3M + 2,2%):

Cost evaluare apartament

300 RON inclusiv TVA

Comision de gestiune FNGCIMM

0,49% anual, calculat la valoarea garanţiei (şi anume 50% din soldul finanţării garantate (principalului), exclusiv dobânzile şi comisioanele percepute de Bancă şi alte sume datorate în baza contractului de credit)

DAE

4,78%

4.99%

Valoare totală plătibilă de client

277,858.56 RON

284,333.28 RON

Rata lunară

753 RON

771 RON

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)