BCR reduce, incepand din aceasta saptamana, dobanzile pentru creditele ipotecare Casa Mea in lei. Astfel, pentru creditele ipotecare Casa Mea in lei cu dobanda fixa pe primii 5 ani aceasta scade la 5.25%/an, iar ulterior 4,62% (ROBOR 6M + 3,00%).

Masura aduce dobanzile la creditele ipotecare standard tot mai aproape de dobanzile practicate in Programul Prima Casa

Pentru creditele ipotecare Casa Mea in lei cu dobanda fixa pe primii 10 ani aceasta este de 5,95%/an. BCR reduce marja la dobanda variabila la 3,00% de la 3.95%, dobanda finala fiind de 4,62% (ROBOR 6M + doar 3,00%). Comisionul de analiza practicat de banca este zero.

Pentru clientii care nu au cont de salariu/pensie la BCR dobanda la creditele ipotecare este mai mare cu doar 0.2%.

“BCR detine acum o cincime din cota de piata a creditelor nou acordate si vrem sa consolidam aceasta pozitie. Pentru ca vrem sa ne protejam clientii impotriva riscului de dobanda pe perioade cat mai lungi de timp, le oferim dobanzi fixe atractive. De asemnea, am inteles ca, tinand cont de perioada mare de acordare a creditelor ipotecare de pana la 30 ani, clientii nostri au nevoie de predictibilitate pe o perioada cat mai lunga de timp. De aceea, am introdus la inceputul anului creditul cu dobanda fixa pe 10 ani care este unic pe piata din Romania. Efectul este imbucurator pentru ca peste 20% dintre clienti opteaza pentru aceasta varianta”, a declarat Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail si Private Banking BCR

BCR este prima banca din Romania care a luat decizia ca, incepand din luna octombrie 2012, sa acorde credite numai in moneda in care clientii realizeaza venitul.

EXEMPLU DE CALCUL

Exemplu de calcul valabil in luna martie 2015 pentru clientii care incaseaza salariul la BCR, pentru un credit Casa Mea in valoare totala de 160.000 lei, pe 30 de ani: DAE = 5,64%; dobanda fixa 10 ani 5.95% ulterior variabila: 4,62%/an (ROBOR 6M + 3%); comision de analiza -zero  lei; cost evaluare apartament: 370 lei; valoare totala platibila: 319,983.62lei, cost total credit: 159,983.62 lei; Rata lunara – 950 lei (potrivit calcul site BCR).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)