BCR reduce dobanzile pentru creditele in lei. Dobanzile pentru creditele ipotecare si creditele negarantate se reduc cu peste un punct procentual. Noile dobanzi tin cont de istoricul bun de creditare, comportamentul tranzactional cu banca, vechime si continuitatea in munca a clientului. BCR a efectuat cea mai ampla reducere a dobanzilor la creditele in lei din piata, o treime din creditele noi in lei fiind acordate, in prezent, de catre BCR.

„Din pozitia de lider al sistemului financiar-bancar, speram sa dam un semnal pozitiv, in urma modificarilor dobanzii de politica monetara. Suntem deschisi afacerilor si gata sa acordam credite. Cu un nivel al ratelor dobanzilor aflate la un minim istoric, vedem o excelenta oportunitate de a sprijini economia cu credite avantajoase. Oferta noastra de creditare este credem cea mai buna din piata si stiu ca nici un client nu va regreta daca alege oferta noastra de creditare”, a declarat Andrew Gerber, Director Produse Retail in cadrul BCR.

In cazul creditelor ipotecare cu dobanda fixa reducerea este de 1 (un) punct procentual, aceasta ajungand la valoarea de doar 5.25% pentru clientii care isi incaseaza salariul in cont la BCR. Totodata pentru creditele cu dobanda variabila pe toata perioada marja va fi redusa cu 0,4 puncte procentuale, dobanda plecand de la 5,49%.

De asemenea, BCR reduce dobanda la creditele de nevoi personale Divers BCR – credite noi si refinantari de la alte banci. Astfel, noile dobanzi la creditele de nevoi personale variaza intre 8,6% si 9,9% pe an. „Subliniem faptul ca noile preturi ale creditelor de nevoi personale in lei vor asigura accesul la dobanzi de sub 10% pe an pentru aproximativ 80% dintre clientii nostri“, a precizat Andrew Gerber.

BCR reduce costul creditelor acordate in cadrul Programului Prima Casa, prin majorarea bonusului de dobanda acordat clientilor care isi incaseaza / vor incasa salariul la BCR, de la 0,2% la 0.5%. Clientii eligibili pentru Programul Prima Casa vor vedea, de asemenea, avantajul ratelor semnificativ mai mici la dobanzi si care pornesc de la 4,44%, si care urmeaza reducerea ratelor de dobanda din piata.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)