BCR este bancă parteneră și în cea de-a doua ediție a programului StartUp Nation, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

„Dezvoltarea României este strâns legată de susținerea inovației, a încrederii în spiritul de inițiativă și de construirea unui segment puternic de antreprenori. Continuăm să susținem și să creștem implicarea BCR în programul StartUp Nation, un parteneriat public-privat de succes și un reper de bune practici în colaborarea dintre sectorul public și cel financiar.

La prima ediție StartUP Nation, BCR a acordat către 1.700 de startup-uri înscrise finanțări cu o valoare totală de 63 milioane de euro. În StartUP Nation 2019, BCR rămâne un partener de încredere, atât din perspectiva finanțării și a costurilor asociate, dar și a sprijinului comercial adițional, prin educație de business sau servicii gratuite pentru gestionarea afacerii. Nu în ultimul rând, sperăm ca un numar cât mai mare de antreprenori StartUP Nation, ulterior derulării programului, să aplice pentru înscrierea în BCR-InnovX, acceleratorul dedicat afacerilor din tehnologie”, a declarat Sergiu Manea, Președintele BCR.

Propunerea BCR pentru StartUp Nation 2019

Pentru noua ediție a programului StartUp Nation, Banca Comercială Română vine în întâmpinarea antreprenorilor cu un pachet de servicii financiare și de sprijin în gestionarea afacerii la început de drum, unic pe piață. După acceptarea în programul guvernamental, beneficiarii pot solicita BCR cele două produse special dezvoltate de bancă în vederea susținerii afacerii: pachetul cont curent și pachetul pre-finanțare:

 • Pachetul cont curent îți oferă gratuitate în primele 12 luni și include:
   ZERO lei la deschiderea și administrarea lunară a contului;
   ZERO lei pentru administrarea cardului de debit;
   ZERO lei pentru administrarea serviciului de Internet Banking
   ZERO lei pentru tranzacțiile efectuate prin Internet Banking – se vor plăti doar comisioanele TransFond/BNR;
   ZERO lei pentru încasările prin ordine de plată în sistem intrabancar (transfer BCR – BCR) și interbancar (transfer alte bănci din România – BCR)
   ZERO lei pentru serviciul BCR Alert Plus, prin care beneficiarul primește SMS sau email pentru intrările de bani și plățile efectuate în/din contul curent BCR
   23% reducere la Pachetul de semnătură electronică.
 • Pachetul pre-finanțare, într-un procent de 100% din valoarea alocației financiare nerambursabile obținută prin program, care include:
   Dobândă fixa: 4,69%/an, cea mai bună dintre băncile participante în program;
   Timpul de aprobare a creditului este de aproximativ 3 zile;
   Număr de documente necesare aduse de client: maxim 2 (certificat fiscal și hotărârea AGA);
   Comision de acordare de 1,2 %, plătibil în 3 tranșe, începând cu prima utilizare a creditului
   Garanție: prin programul COSME, care este ușor de accesat și nu implică niciun cost pentru antreprenori
  Garanția este oferită de COSME și Fondul european pentru investiții strategice (EFSI) înființat în cadrul Planului de investiții pentru Europa. Scopul EFSI este de a sprijini finanțarea și implementarea investițiilor productive în Uniunea Europeană și de a asigura accesul sporit la finanțare.
  În plus, antreprenorii care aleg BCR pentru contul curent StartUp Nation vor avea parte de beneficii suplimentare:
   Ghid dedicat, cu sfaturi utile despre cum își pot pune afacerea pe drumul cel bun
   6 luni de servicii de contabilitate online gratuite, prin intermediul aplicației Keez, disponibilă și în versiunea mobile
   15 anunțuri de recrutare premium gratuite, valabile timp de 12 luni + buget de promovare de 150 de euro pe OLX, cea mai mare platforma de anunturi din România
   O săptămână de acces gratuit în spațiul de lucru de tip co-working Mindspace din București și ulterior discounturi de 20% pentru primele 6 luni și de 15% pentru următoarele 6 luni
   Acces gratuit la toate evenimentele de startup organizate de Mindspace
  Detalii complete despre pachetul BCR StartUp Nation pot fi obținute de pe site-ul BCR, la adresa: www.bcr.ro/StartUpNation

Programul guvernamental StartUp Nation prevede acordarea unui ajutor financiar nerambursabil din partea statului în limita maximă a 200.000 lei pentru fiecare firmă nouă sau afacere înființată în acest an.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

 • (not be published)