BCR anunta finantarea unei unei statii de biogaz in valoare de 6 mil euro.“Statia de biogaz – o investitie in valoare de aprox. 6 milioane de EURO – are o putere instalata de 1,5 MW iar energia electrica generata poate acoperii necesarul de energie pentru aproximativ 4.500 de gospodarii. Caldura generata va fi folosita la o instalatie existenta de uscare a cerealelor si o ferma piscicola”, a declarat Martin Schlerka, CEO Biogest.

“Din pozitia de lider al sistemului bancar din Romania, BCR este direct interesata in finantarea si dezvoltarea economiei locale, inclusiv in sectorul energiei regenerabile. Continuam finantarile in sectorul energiei regenerabile prin acordarea unui credit companiei First Biogaz SRL. Astfel, BCR este deosebit de interesata in finantarea proiectelor de energie regenerabila si care reprezinta un vector important de crestere a economiei romanesti”, a declarat Tobias Waldemar Seiferth, sef Departament Clienti Internationali, BCR.

Biogazul este o sursa de energie regenerabila care ofera avantaje tehnologice, ecologice si economice. Energia poate fi generata 365 de zile pe an, la orice ora din zi sau din noapte, fiind ideala pentru acoperirea cererii de energie in momente de varf. Aceasta disponibilitate confera biogazului un rol important in mixul de energie din surse regenerabile de apa, soare si vant. Totodata, contribuie la realizarea obiectivelor de protectie a mediului si poate reduce dependenta de importurile de energie.

BIOGEST este un producator international de instalatii de biogaz, cu sediul in Austria, fiind prezent si in alte locatii precum Marea Britanie, Italia, Romania, Serbia si Republica Ceha. Activitatea de baza a Biogest variaza de la dezvoltarea proiectului, planificare, finantare, constructie la cheie si exploatarea centralelor cu o puteri electrice instalate intre 100 kW si 3.500 kW. Pana in prezent, compania a realizat mai mult de 90 de proiecte de centrale de biogaz la nivel european.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)