Banca Comerciala Romana (BCR) a intermediat tranzactii cu aur fizic de peste 500 de kg, de la inceputul anului 2012. Media celor mai importante tranzactii (ca volum) realizate in primele 9 luni ale anului 2012, a fost de peste 40 kg de aur / tranzactie.  BCR ofera din anul 2009 clientilor serviciului de private banking – BCR Erste Private Banking – posibilitatea de a trazactiona (vanzare/cumparare) aur financiar (99,99% puritate) sub forma de lingouri. Cantitatea de aur vanduta pe parcursul anului 2011 a fost de 1.277 kg.

“Natiunile si bancile centrale au incredere in aur ca activ de rezerva. Interesul crescut pentru ceea ce pare a se transforma dintr-un metal pretios intr-o “valuta de rezerva”, se manifesta si in Romania, rata de crestere a tranzactiilor cu aur financiar fiind exponentiala”, a declarat Razvan Furtuna, seful serviciului de Private Banking al BCR.

“Este binecunoscut statutul aurului de activ de refugiu cu rol de protectie impotriva inflatiei. Istoric, achizitionarea regulata de aur financiar pe termen mediu si lung a ajutat la conservarea averii investitorilor. tinand cont de conditiile actuale, de acutizarea problemelor de pe pietele financiare globale, tot mai multi investitori se indreapta catre aur”, a adaugat Laura Hexan, sefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

De la inceputul anului, tranzactiile cu aur fizic au insumat aproximativ 100 milioane lei. In aceeasi perioada, clientii BCR au tranzactionat produse derivate pe bursa, avand ca baza activul aur, ce au insumat echivalentul a 2,5 tone aur.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)