Banca Comerciala Romana a intermediat  pentru clientii sai, pe parcursul anului 2012, tranzactii de peste 100 mil EUR pe burse internationale, anunta banca. Interesul manifestat de clientii BCR pentru tranzactionarea pe pietele internationale a crescut de la an la an. Acest lucru s-a intamplat si in anul 2012, cand numarul clientilor care au efectuat astfel de operatiuni a depasit 600, acestia efectuand peste 3.500 de tranzactii.

“Dorim sa oferim clientilor nostrii posibilitatea sa investeasca pe cat mai multe piete internationale. Suntem adeptii diversificarii. Credem in valoarea adaugata pe care diversificarea o aduce portofoliului clientiilor nostrii si educam clientii in acest sens. Astfel, am putut observa o diversificare a gamei produselor tranzactionate. Daca in anii anteriori volumele tranzactionate pe piete externe rezultau in cea mai mare parte din tranzactii cu actiuni, in 2012 clientii nostri s-au indreptat si catre alte instrumente financiare: certificate bonus si reverse bonus, certificate index, ETF-uri. Pentru acest an ne propunem sa continuam sa diversificam gama de produse pe care o oferim clientilor nostrii, inclusiv prin listarea de noi produse structurate la Bursa de Valori Bucuresti“, a declarat Laura Hexan, sefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

Intr-un top al pietelor internationale pe care clientii BCR au efectuat tranzactii se numara Bursa din Viena care s-a situat pe primul loc in topul preferintelor, cu un volum al tranzactiilor de aproximativ 70 mil EUR, urmata de Bursa din Frankfurt.

BCR, prin Biroul Vanzari Piete Reglementate, intermediaza tranzactionarea pe burse internationale inca din anul 2008, oferind acces online in conditii de costuri comparabile cu cele ale pietei locale la peste 30 de piete internationale (Viena, Frankfurt, Londra, New York, Tokio, Paris, Milano, Varsovia, etc).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)