BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare) a oferit un împrumut de 25 de milioane de euro către BT, sumă cu care banca va susține financiar companiile afectate de războiul din Ucraina.

Finanțarea face parte din programul BERD de 2 miliarde euro destinat companiilor și țărilor afectate direct sau indirect de războiul cu Ucraina.

Potrivit BERD, economia românească a fost afectată prin inflația mare – prețurile de consum au crescut cu 15,1% față de anul precedent în iunie, în timp ce prețurile de producție au crescut cu 48,1% – și a tensionat lanțurile de aprovizionare și infrastructura logistică, afectând un spectru larg de sectoare economice.

Împrumutul va respecta, de asemenea, Directiva de Rezoluție și Recuperare Bancară a Uniunii Europene, ajutând Banca Transilvania să-și atingă obiectivele de reglementare.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România după active totale, cu o rețea de aproximativ 500 de sucursale la sfârșitul anului 2021.

Banca este listată la Bursa de Valori București cu peste 60% din capitalul său deținut de investitori români. Reziliența sa promovează stabilitatea pentru sectorul bancar local în ansamblu, în timp ce banca joacă un rol major în facilitarea finanțării afacerilor locale, salvgardarea rezilienței capitalului lor uman și susținerea mijloacelor de trai ale antreprenorilor și ale forței de muncă.

BERD este un investitor instituțional important în România. Până în prezent, a investit aproape 10 miliarde de euro în 493 de proiecte din țară. O prioritate a BERD în activitatea sa în România este diversificarea și aprofundarea sistemului financiar și consolidarea rezistenței acestuia.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)