Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) creste disponibilitatea finantarii catre companiile private din Romania prin acordarea unui imprumut de 132 milioane lei (echivalentul a 30 milioane EURO) catre Raiffeisen Leasing IFN S.A. Acesta este primul imprumut BERD acordat in moneda locala unei companii de leasing din Romania. Fondurile vor fi acordate microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) pentru finantarea in leasing a echipamentelor, masinilor, vehiculelor de transport si comerciale.

Avand in vedere constrangerile financiare cu care se confrunta intreprinderile mici, leasing-ul reprezinta o alternativa atractiva care vine in sprijinul IMM-urilor locale, contribuind la indeplinirea nevoilor de investitii ale acestora. BERD este dedicata in sustinerea dezvoltarii pietei de leasing din Romania bazandu-se pe experienta acumulata in Romania si in alte tari cu caracteristici similare.

Noel Edison, Director BERD pentru asigurari si servicii financiare, a declarat: “Suntem incantati sa crestem disponibilitatea de finantare pentru companiile romanesti prin intensificarea cooperarii cu Raiffeisen Leasing. Pentru IMM-uri, leasing-ul este o modalitate eficienta de a obtine finantare pe termen lung. Oferind aceasta finantare in moneda locala diminuam riscul valutar si ajutam cresterea pietei de leasing in lei.”

Felix Daniliuc, Director General al Raiffeisen Leasing Romania a declarat: “Suntem foarte incantati sa continuam colaborarea cu BERD, care a devenit un partener de incredere si o sursa de sprijin constant pentru noi. Acest imprumut ne va ajuta sa raspundem cererilor de finantare venite din partea intreprinderilor mici si mijlocii si sa oferim produse diversificate pentru clientii nostri. Noua linie de finantare in lei completeaza gama noastra de produse in moneda locala, contribuind la diminuarea riscul de credit pentru clientii care opteaza pentru o astfel de facilitate si a incertitudinilor asociate cu un imprumut in moneda straina. “

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)