Credincioșii bisericii Saint-François de Molitor, din Paris au renunțat la “cosul de răchită” în care puneau donaţiile.  Cutia milei a devenit una high tech pentru plata cu cardul.

O mică revoluție este în curs de desfășurare la Paris. Având în vedere scăderea donațiilor în numerar, Sf. Francisc din biserica Molitor, în arondismentul 16, inovează folosind pentru prima dată în Franța, ieri, duminică 21 ianuarie, plata cu cardul, practică deja  dintr-o biserică  suedeză.

Biserica a adoptat aplicația “Quest” , lansată în octombrie 2016 pentru opt parohii din Paris.

Credincioșii vor avea posibilitatea de a dona 2, 3, 5 sau 10 euro, prin simpla prezenta a cardului lor personal pe care il vor trece prin dreptul unui player încorporat conectat la un smartphone. Informațiile astfel colectate vor fi procesate în aceeași zi, iar donatorii vor fi debitați în douăzeci și patru de ore.

Donația medie se ridică la 3 euro pe persoană, spun reperezentanţii bisericii.

“Datele vor rămâne anonime, pentru că vrem să rămânem în spiritul bisericii”.

Biserica nu are nici un motiv să nu urmeze trendul modernității “, spune Christophe Rousselot la Paris.

Aplicaţia”Quest” trebuie descărcată în prealabil. Donația medie în timpul Liturghiei de duminică este de 3 euro în Paris, aratată rapoartele zilnice.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)