Piata imobiliara se pregateste de un mare blocaj. Tranzactiile sunt tot mai putine, iar agentiile anunta ca programul “Prima Casa”  “s-a cam terminat”. Bancile au terminat banii alocati si nu mai primesc alte dosare, este informatia cea mai recenta. Si asta in conditiile in care Guvernul anunta in data de 26 iunie ca “in doua saptamani vom lua o decizie, cu cat vom suplimenta programul Prima Casa”. Insa, au trecut 3 saptamani si se pare ca guvernantii nu s-au decis – daca vor sustine sau nu proiectul in continuare.

Cine acceseaza Prima Casa

Statisticile arata ca romanii pana in 35 de ani sunt principalii beneficiari ai programului. Cei mai multi nu-si permit un imprumut ipotecar standard din cauza avansului mai mare, de minim 15%.

Ce pot face bancile? Sa conceapa alte produse mai accesibile sau sa astepte un semn. De la Stat!

Pana cand autoritatile vor avea un raspuns, proprietarii risca sa ramana cu apartamentele nevandute iar clientii si aceia putini, sa ocoleasca bancile implicate in programul Prima Casa. Acest blocaj se va resimti, spun specialistii, la nivelul intregii piete.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)