BNR a redus prognoza de inflatie pentru acest an de la 3,5% la 3,2%. Prognoza este usor sub nivelul superior al intervalului tintit pentru acest an, de 2,5% plus/minus un punct procentual, a anuntat miercuri guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu.

“Probabil in septembrie ne indreptam spre intervalul tintit, iar la final de an suntem binisor in intervalul tintit. Sfârsitul de an, conform prognozei actuale, ne va prinde la 3,2%, fata de 3,5% in prognoza anteriorara. Datele introduse in modelul macroeconomic opereaza si cu o schimbare pentru finele lui 2014, in loc de 3,2% va fi 3,3%, cu 0,1 puncte mai mult”, a spus Isarescu.

El a aratat ca noua prognoza este cu 0,3 puncte procentuale mai scazuta fata de cea din februarie, in conditiile in care nu sunt informatii ca vor face modificari in calendarul de ajustare a preturilor administrate.

“Am luat in calcul imbunatatiri la doua grupe mari de produse: la combustibili, fata de 0,4% avem doar 0,1% si la volatile, unde vom avea o contributie negativa. O usoara contributie in crestere la tutun si bauturi alcoolice, unde s-au refacut calculele privind impactul accizelor”, a completat guvernatorul BNR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)