Elrond este primul proiect cripto de succes creat de români. Compania a lansat criptomoneda EGLD în 2020, în prezent una dintre cele mai tranzacționate active digitale pe principalele platforme de tranzacționare criptomonede, iar în 2021, aplicația Maiar. De asemenea, Elrond a realizat deja o serie de parteneriate solide cu principalele burse de criptomonede, inclusiv Binance.

Scopul principal al Elrond este acela de a implementa licența e-money a Twispay pentru emiterea de monede stabile care pot fi utilizate în Uniunea Europeană.

Banca Națională a României a dat undă verde unei achiziții în industria blockchain, autorizând startup-ul blockchain Elrond să achiziționeze o platformă de procesare a plăților.

Potrivit unui anunț publicat la 10 martie 2022, Elrond, o companie blockchain axată pe aplicații distribuite, a primit aprobarea de a achiziționa compania Capital Financial Services, care acționează sub brandul Twispay.

Twispay oferă o soluție de plată internațională care acceptă mai multe valute fiduciare și integrează diferite metode de plată. Firma este un membru principal al Visa și Mastercard, ceea ce înseamnă că participă în mod direct la emiterea cardurilor.

De asemenea, Twispay este autorizată să furnizeze servicii de plată și să emită monedă electronică în conformitate cu autorizația BNR și poate opera pe întreg teritoriul Spațiului Economic European.

Prin achiziționarea Twispay, Elrond face o mișcare strategică pentru a se impune ca o punte între finanțele tradiționale și industria cripto. De asemenea, achiziția pune Elrond într-o poziție strategică pentru a oferi o infrastructură pentru soluții de plată mai rapide și mai ieftine.

Alte cazuri potențiale de utilizare includ noile monede stabile, carduri de debit criptate, precum și beneficiile DeFi, NFT-uri și alte tehnologii Web3 care vor spori încrederea și eficiența sistemelor financiare existente. Un purtător de cuvânt al Elrond a declarat pentru Cointelegraph că emiterea de monede stabile este unul dintre cele mai mari obiective din spatele noii achiziții:

„Obiectivul principal este acela de a folosi licența de monedă electronică a Twispay pentru emiterea de monede stabile care pot fi utilizate în UE, atât pentru uz personal, cât și pentru afaceri, pentru plăți și transfer de valoare.”

Conform lui Beniamin Mincu, fondatorul și CEO-ul Elrond, „această decizie emblematică a Băncii Naționale a României deschide ușa cetățenilor UE și, în curând, tuturor, pentru a beneficia semnificativ de fluxul de valoare decontare aproape instantanee, la costuri de 100 de ori mai mici, cu transparență deplină și fiabilitate mai mare”.

Inițial, Elrond și-a făcut cunoscute planurile de a achiziționa serviciul de monedă electronică în octombrie 2021, iar cele mai recente știri despre achiziție vin la scurt timp după ce Elrond a achiziționat Utrust, un important furnizor de servicii de plăți cripto, în ianuarie 2022.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)