Banca Nationala a imprumutat luni trei banci cu 5,849 miliarde de lei (1,33 miliarde de euro) , pentru o perioada de sapte zile, printr-o licitatie repo, la dobanda de politica monetara, de 5,5% pe an. Prin astfel de operatiuni, BNR ofera lichiditate bancilor comerciale si preia in schimb titluri de stat.

Saptamana trecuta, banca centrala a imprumutat trei banci cu 5,697 miliarde lei (1,3 miliarde euro), tot printr-o operatiune repo. BNR a organizat saptamanal cate o licitatie repo, incepand cu 17 octombrie.

Dealerii cred ca aceste imprumuturi sunt in continuare realizate fie de banci care nu pot atrage bani din piata , fie de banci care finanteaza la randul lor Ministerul Finantelor, la randamente in scadere, la fel ca la licitatiile din precedentele doua luni.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)