Vestile proaste din sectorul bancar, cum ar fi evenimentele din Cipru si inclusiv inchiderea sucursalei de la Bucuresti a Bank of Cyprus, ii fac pe romani sa fie din ce in ce mai prevazatori, speriati si chiar panicati. Au aparut mesaje si bloguri care indeamna la boicotarea bancilor. Iar multi dintre clientii speriati afirma ca “mai bine isi pun economiile la saltea, decat la banca, ca tot nu castiga nimic”, ne-a scris Alina Sima, din Bucuresti.

Intre timp, clientii bancilor nu au uitat de problema cu bancile abuzive si au initiat o petitie online de sustinere a “Legii Falimentului” –  Semneaza petitia aici

BNR reactioneaza!

Insa romanii sunt “acaparati” de vesti contradictorii. Pana si o parte a presei initiaza astfel de discutii, iar clientii bancilor nu stiu cum sa reactioneaze. Pentru acestia,  Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a facut aseara cateva recomandari clientilor intr-un tur al televiziunilor de stiri: “Ar fi cea mai mare prostie pe care ar putea sa o faca cineva sa isi tina banii la ciorap. Mai sunt oameni in Romania care isi tin banii la ciorap, dar asta pentru ca nu vad alt orizont si din cauza unei grave inculturi economice. Din fericirie, majoritatea oamenilor isi tine banii in banci si bine ar fi sa aiba si actiuni la bursa. Omul este obisnuit ca atunci cand economiseste sa isi duca banii la banca si sa faca diferente intre bancile care sunt mai avantajoase sau mai putin avantajoase”, a spus Adrian Vasilescu.

Un singur cumparator pentru Bank of Cyprus – Banca Transilvania

Tot domnia sa a tinut sa precizeze ca  prelungirea suspendarii operatiunilor sucursalei de la Bucuresti a Bank of Cyprus, cu inca doua saptamani, este un lucru normal, “cumparatorul” analizeaza banca. Iar decizia luata este “cea mai buna decizie pentru clientii romani”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)