Directorul Directiei Supraveghere din BNR poate fi prieten cu presedintele CEC Bank, dar este un personaj foarte special, care “n-are mama, n-are tata”, iar controlul de de la banca de stat va fi realizat de “lupi tineri” din inspectie care nu vor sa se compromita, afirma Adrian Vasilescu.

“Inspectorii din BNR care fac inspectii in banci pot fi prieteni cu multi, dar prietenia e una, iar inspectia e alta. Asigur opinia publica ca inspectia care va merge la CEC pentru a verifica contractul de credit incheiat cu Ioana Basescu va face controlul la sange si va scoate la iveala tot ce e acolo, daca e ceva”, a declarat, la Sinaia, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Pe de alta parte, Vasilescu a aratat ca BNR nu va face comentarii si nu ar avea calitatea sa dea publicitatii rezultatul analizei, fiind tinuta de secretul bancar.

Vasilescu a adaugat ca seful Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, care este prieten cu presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea, nu va face parte din echipa de inspectori si nici nu are dreptul sa intervina in raportul intocmit dupa controlul de conformitate in ceea ce priveste creditul acordat Ioanei Basescu.
“Nicolae Cinteza este un personaj foarte special, n-are mama, n-are tata. Poate fi prieten cu Ghetea si cu multi din sistemul bancar, dar nu tine seama de asta. Cand se va face control in banca, el va sta in birou, nu va face parte din echipa de control, care este numita prin ordin al guvernatorului BNR. Echipa este formata din lupi tineri, care nu isi risca numele si cariera”, a adaugat Vasilescu.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)