Banca Nationala a Romaniei va solicita probabil unor banci comerciale sa-si majoreze provizioanele incepand cu inceputul anului viitor, a declarat viceguvernatorul Bogdan Olteanu. Noile provizioane vor fi stabilite dupa reevaluarea garantiilor depuse pentru creditele acordate de banci, a declarat Olteanu cu ocazia unei conferinte tinute la Bucuresti.

BNR a cerut bancilor comerciale sa-si reevalueze valoarea garantiilor pentru creditele acordate inainte de izbucnirea crizei financiare. Valoarea activelor a fost puternic afectata, mai ales in ultimii doi ani, si trebuie sa fie corelata cu valoarea actuala de piata.

“In prezent sunt in proces de revizuire valorile garantiilor depuse si unde este necesar, probabil la inceputul anului viitor, vom solicita crearea de noi provizioane”, a declarat Olteanu.

El a adaugat ca in prezent, creditele neperformante din portofoliul bancilor din Romania se ridica la 17% din totalul sumelor imprumutate.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)