Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca banca centrala se afla in proces de evaluare a impactului pe modificarea legii 193/2000 privind clauzele abuzive din contracte l-ar putea avea asupra bancilor. Modificarile legislative care ar trebui sa intre in curand in vigoare (1 iulie) spun ca o clauza abuziva, dovedita ca atare in instanta, trebuie eliminata din toate contractele. Acest lucru a pus pe jar bancile, mai ales pe cele care au procese cu clientii.

„Suntem in proces de evaluare. Va cer permisiunea sa nu va raspund acum. Cred ca cel mai bine, pentru ca acolo lucrurile si cuvintele trebuie cantarite bine, am sa rog colegii sa faca o prezentare separata pe acest subiect”, a declarat Mugur Isarescu, intrebat in ce stadiu de afla studiul de impact asupra bilanturilor bancilor, in cazul in care ar trebui sa elimine clauzele contractuale considerate abuzive de unele instante.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)