Statisticile BNR indică creșterea soldului creditului neguvernamental pentru a șasea lună la rând în iulie, cu un ritm lunar de 0.5% la 228 miliarde RON. Dinamica anuală a accelerat la 5.5%, cel mai bun ritm
din vara anului 2012.
În perioada ianuarie-iulie soldul creditului neguvernamental a crescut cu 3.2% an/an, evoluție determinată de majorarea componentei RON cu 14.1% an/an, pe fondul cererii ridicate de locuințe și
de bunuri de folosință îndelungată, nivelului redus al ratelor reale de dobândă și optimizării structurii de finanțare în sfera companiilor.
Totodată, datele BNR indică majorarea depozitelor neguvernamentale cu 0.5% lună/lună și cu 9% an/an la 280.4 miliarde RON în iulie – nivel record.
SURSA – BT Daily
Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)