Banca Naţională a anunţat, luni, un curs de referinţă istoric de 4,8242 lei/euro, în creştere cu 0,14% faţă de nivelul atins vineri, de 4,8174 lei/euro, depăşind pentru prima oară pragul de 4,82lei/euro.

Vineri, cursul de referinţă anunțat de BNR se situa la 4,8174 lei/euro, în creştere cu 0,04% faţă de nivelul atins joi, de 4,8157 lei/euro.

Minimul istoric precedent al leului în raport cu moneda europeană a fost atins pe 9 martie 2020 (4,8184 lei/euro). Euro a depăşit pentru prima dată pragul de 4,8 lei la cursul de referinţă anunţat de BNR pe 21 februarie 2020 şi a atins, la momentul respectiv, cel mai ridicat nivel din istorie în faţa monedei naţionale.

Președintele va anunța semnarea decretului privind starea de urgență

Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă la Palatul Cotroceni, la ora 15.00. Declarațiile vin în condițiile în care șeful statului a anunțat, sâmbătă, că a decis să decreteze starea de urgență în România începând de săptămâna aceasta, pentru a permite o luptă mai eficientă cu epidemia de coronavirus.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)