Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 601,1 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 56 luni, la un randament mediu de 3,89% pe an, potrivit datelor BNR.

Piața bancară are incă exces de lichiditate.

Tot astăzi, Banca Centrală a atras depozite pe o săptămână în valoare de 5 732,0 miliarde de lei de la bănci.

BNR a anunțat operațiuni de control al lichidității interbancare care să aducă dobânzile din piață mai aproape de dobânda cheie de 2,5%, situată sub rata inflației de 3,9%.

Atragerea de depozite din piața bancară este principalul instrument de intervenție al BNR, care nu a mai crescut dobânda cheie în sus din primăvara anului trecut, chiar dacă inflația a fost, în majoritatea timpului, în afara intervalului țintă.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)