BNR a aprobat planul de divizare a ATE Bank Romania, in urma caruia intreg portofoliul de credite si a o parte a portofoliului de depozite ale acesteia au trecut la Piraeus Bank Romania, ne-a declarat Marinel Burduja, care urmeaza sa detina functia de presedinte al institutiei de credit care va rezulta din reorganizarea ATE, sub rezerva aprobarii de catre Banca Centrala. Bancherul a declarat, citat de Bursa, ca spera ca noua institutie de credit sa fie lansata pana la sfarsitul acestui an.

Dorinel Umbrarescu a fost aprobat de BNR ca actionar majoritar al ATE Bank Romania. Omul de afaceri a cumparat, in aprilie, 93,27% din actiunile bancii de la institutia financiara elena Piraeus, platind 10,3 milioane euro.

Burduja a precizat ca nu a fost stabilit, inca, numarul final de sucursale care vor ramane la noul actionar, adaugand ca acesta nu va fi mai mare de 12. “Depozitele deschise la aceste sucursale sunt singurele care vor rama¬ne la noi. De asemenea, intentionam sa pastram intreg personalul care lucreaza in ele”, subliniaza Marinel Burduja.

Bancherul a mai afirmat ca atat el, cat si echipa de conducere alaturi de care intentioneaza sa lucreze, se afla in curs de primire a aprobarii din partea BNR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)