Consiliul de Administratie al BNR a decis, joi, mentinerea dobanzii cheie la 1,75% pe an si reducerea ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor in valuta ale institutiilor de credit cu doua puncte procentuale, respectiv la 12%, incepand cu perioada de aplicare 24 ianuarie – 23 februarie 2016.

De asemenea, CA al BNR a decis mentinerea ratei rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei la nivelul de 8 la suta, precum si gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar.

Comunicatul detaliat cu deciziile BNR va fi prezentat in cadrul unui briefing de presa sustinut de guvernatorul Mugur Isarescu la ora 15,00.

Membrii Asociatiei Analistilor Financiar — Bancari din Romania (AAFBR) anticipau mentinerea ratei dobanzii de politica monetara, dar s-au inselat in ceea ce priveste rata rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta, conform unui sondaj intern.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)