Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a decis în şedinţa din 4 august 2017, să mențină rata dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an.

De asemenea, în cadrul aceleași ședințe, s-a hotărât gestionarea adecvată a lichidității din sistemul bancar, precum și păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei și în valută ale instituțiilor de credit (8%).

Detalii despre deciziile CA vor fi oferite de către Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, în briefingul de presă organizat vineri la sediul BNR, începând cu ora 15:00.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)