Romania a anuntat un avans economic de 3,8%. Insa, am inteles imediat ca asta nu ajuta economia romaneasca sa recupereze decalajele fata de alte state sau sa adopte euro in 2019, asa cum afirma viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu.

BNR nu crede in adoptarea euro in 2019 si nici in finantarea economiei exclusiv prin banci

“Sigur ca trei si ceva la suta nu ne ajuta, nu ne face sa prindem din urma celelelate tari UE, sa adoptam euro in 2019, tari ca Romania trebuie sa creasca mai mult, dar este un bun pas inainte”, a declarat joi Bogdan Olteanu la conferinta est-europeana a TMA Europe, potrivit Mediafax.

In ceea ce priveste creditarea, oficialul BNR le-a spus expertilor europeni in administrarea restructurarii afacerilor ca in Romania finantarea este mai stricta decat in alte regiuni din cauza barierelor de reglementare si a costurilor aferente mai mari, a dezintermedierii financiare, toate acestea fiind consecinte naturale ale crizei economice.

“Noi, la Banca Nationala, vedem deja o mica expansiune a creditarii dupa multi ani in care creditarea n-a crescut. De asemenea, sunt semne de viata pe bursa, speram ca finantarea corporatista se va diversifica”, a punctat oficialul BNR, aratand ca 90% din finantarea din Romania se realizeaza prin banci, ceea ce nu este “normal si echilibrat”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)