Patru banci au atras luni de la BNR imprumuturi de 2,84 miliarde lei (652 milioane de euro), pentru sapte zile, printr-o licitatie repo, la dobanda de politica monetara, de 5,5% pe an. Saptamana trecuta, banca centrala a imprumutat patru banci cu 4,47 miliarde lei (1,02 miliarde euro), tot printr-o operatiune repo.
Imprumuturile de luni sunt cele mai reduse de la inceputul lunii ianuarie. in precedentele operatiuni, BNR a injectat in piata intre 3,3 miliarde de lei si 5,3 miliarde de lei. incepand din 17 octombrie, BNR a organizat saptamanal cate o licitatie repo.

Dobanzile afisate luni de bancile comerciale pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana se situau la 3,24 – 3,74%, in urcare fata de nivelul de vineri, de 2,38 – 2,88%.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)