Banca Nationala a Romaniei (BNR) a imprumutat luni patru banci cu 5,93 miliarde de lei (1,3 miliarde de euro), pentru o saptamana, printr-o licitatie repo, la dobanda de politica monetara, de 5,25% pe an. Prin astfel de operatiuni, BNR ofera lichiditate bancilor comerciale si preia in schimb titluri de stat. Saptamana trecuta, banca centrala a imprumutat cu bani trei banci cu 6,254 miliarde de lei (1,42 miliarde de euro), pentru o perioada de sapte zile, scrie Mediafax.

Dealerii isi mentin ipotezele potrivit carora aceste imprumuturi sunt in continuare angajate fie de banci care nu pot atrage bani din piata, fie de banci care finanteaza la randul lor Ministerul Finantelor. Finantele vor organiza luni o licitatie pentru vanzarea de certificate cu scadenta la un an, prin care vrea sa atraga un miliard de lei. Dobanzile pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au coborat usor, de la 2,64 – 3,14% la 2,59 – 3,09%.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)