Vineri după prânz, scrisoarea conținând propunerile Băncii Naționale privind darea în plată au ajuns la Parlament, au confirmat pentru HotNews.ro surse apropiate Comisiei de Buget Finanțe din Senat. Propunerile se întind pe 25 de pagini și vizează multe detalii, acestea urmând sa fie discutate marți sau miercuri, într-o ședință comună cu cei din Comisia Juridică.

Pe scurt, BNR propune introducerea unui plafon de 150.000 de euro al valorii creditului, condiția ca locuință să fie locuită de cel care a luat împrumutul, legea să nu fie retroactivă, iar ratele imprumutatilor sa depaseasca 65% din venit.

Deputatul Daniel Zamfir, initiatorul legii privind darea in plata, a avut o prima reactie la scrisoarea BNR.

” Va asigur ca ramanem ferm pe pozitie si nu vom accepta sub nicio forma ca legea sa nu se aplice creditelor in derulare si nici aberantele criterii sociale. Cat despre programul”Prima Casa”, va asigur ca el va continua atata timp cat guvernul tehnocrat va dori asta. Si avem solutii pentru asta! Avem deja pregatite niste contra argumente beton pe care le vom prezenta marti in Parlament. Astept oricum cu mare interes si sugestii de la voi.”

Si avocatul Gheorghe Piperea a reactionat pe pagina personala de Facebook:

“O astfel de modificare a legii face ca voi toti, cei care asteptati legea cu sufletul la gura, nu veti beneficia de ea. Veti ramine in continuare datori pe viata la banca ori la colectorii de creanta, chiar si dupa ce vi se va fi vindut casa si veti fi fost evacuati si aruncati in strada.”

Citeste propunerile trimise de BNR la Parlament pe Hotnews.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)