Directorul directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, sustine ca Marfin Bank Romania va putea onora orice solicitari de rambursare, dupa preluarea depozitelor de la sucursala Bank of Cyprus, iar nivelul inalt al solvabilitatii bancii va permite BNR sa-i asigure lichiditatea necesara.

 

Oficialul BNR a explicat, intr-un interviu acordat Mediafax ca desi tranzactia a fost finalizata, deponentii Bank of Cyprus vor avea acces la conturi abia incepand de luni, intrucat angajatii Marfin Bank trebuie sa preia fiecare dosar pentru a putea verifica specimenele de semnaturi ale clientilor.

Cinteza a aratat ca pentru deponentii care doresc sa-si mentina depunerile pana la scadenta se vor pastra termenii de dobanda negociati la constituire, iar depozitele vor fi remunerate si pentru perioada in care Bank of Cyprus a fost inchisa.

 

Din interviu:

Rep: Si, totusi, de ce Marfin Bank ?
N.C.: Simplu. Vanzarea catre o alta banca a esuat.

Rep: Ne puteti spune toti termenii tranzactiei?
N.C: Nu, dar va asigur ca este o solutie optima.

Rep: Ce se va intampla cu Bank of Cyprus sucursala Romania?
N.C.: Va continua sa functioneze. Nu cred ca va mai avea insa succes in a atrage depozite de la clienti. Va gestiona pentru o perioada creditele din sold.

SURSA

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)