BNR a lansat o moneda din argint dedicata aniversarii a 135 de ani de la infiintarea Bancii Nationale a Romaniei, potrivit unui comunicat al institutiei.

Monedele au valoare nominala de 10 lei, sunt din argint cu titlul 999?, forma rotunda, diametrul de 37 milimetri, greutatea de 31,103 grame, calitate proof si cantul zimtat.

Potrivit comunicatului, aversul monedei reda o imagine de epoca a Palatului Vechi al Bancii Nationale a Romaniei si a ansamblului statuar dedicat lui Eugeniu Carada, inscriptia in arc de cerc ‘ROMANIA’, stema Romaniei, valoarea nominala ’10 LEI’ si anul de emisiune ‘2015’.

Reversul monedei prezinta imaginea Salii de Consiliu din Palatul Vechi al Bancii Nationale a Romaniei, portretul regelui Carol I si inscriptiile in arc de cerc ‘BANCA NATIONALA A ROMANIEI’, ‘135 ANI’ si ‘Carol I’.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central, se precizeaza in comunicatul BNR.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 de monede. Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 340 lei/bucata.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)