BNR va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand de astazi, o moneda din aur dedicata aniversarii a 1900 de ani de la inaugurarea Columnei lui Traian. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 de exemplare, iar pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare, este de 1.700 lei/buc. Moneda din aur dedicata aniversarii a 1900 de ani de la inaugurarea Columnei lui Traian are putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedei din aur din emisiunea numismatica dedicate aniversarii a 1900 de ani de la inaugurarea Columnei lui Traian se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Naţionale a Romaniei.
Caracteristicile monedei sunt urmatoarele:
Aversul prezinta o compoziţie reprezentand partea superioara a Columnei lui Traian, iar in plan secund un detaliu de pe aceasta; inscripţia „Romania“, valoarea nominala „100 Lei“, stema Romaniei si anul de emisiune 2013.

Reversul reda o compoziţie reprezentand partea inferioara a Columnei lui Traian, suprapusa peste un detaliu al acesteia conţinand inscripţia de la baza columnei; silueta monumentului si inscripţia „Columna lui Traian“.

Monedele, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insoţite de  brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Naţionale a Romaniei si casierului central.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)