Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 10 septembrie 2012, o moneda din aur dedicata aniversarii a 200 de ani de la nasterea lui George Baritiu, potrivit unui comunicat de presa. Moneda are valoarea de 100 de lei, avand forma rotunda si margine zimtata.

‘Aversul prezinta o compozitie formata din titlurile unor publicatii editate de George Baritiu; inscriptia in arc de cerc ‘Romania’, valoarea nominala ‘100 Lei’, anul de emisiune 2012, amplasat de o parte si de alta a stemei Romaniei. Reversul prezinta portretul lui George Baritiu, anii intre care a trait ‘1812’, ‘1893’ si inscriptia in arc de cerc ‘George Baritiu’. Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central’, se arata in comunicat.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede. Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare, este de 1.900 lei /bucata.

Monedele din aur dedicate aniversarii a 200 de ani de la nasterea lui George Baritiu au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din aur se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)